Modern en toekomstbestendig kantoorpand Oud-Gastel

  • Bedrijfsprojecten
Naar alle projecten

In Oud-Gastel hebben we het nieuwe kantoor voor Bergh Brandveiligheid mogelijk gemaakt door te investeren in het perceel en de ontwikkeling daarvan. Bergh Brandveiligheid heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en zijn zo uitgebreid dat het huidige kantoor op bedrijventerrein Borchwerf II te klein is geworden. Er is behoefte aan meer ruimte en meer flexibiliteit. Hierdoor is de keuze gemaakt om een nieuw kantoorpand te ontwikkelen waar Bergh Brandveiligheid de komende jaren gecontroleerd door kan groeien.

Een toekomstbestendige uitstraling 

Het ontwerp is modern en praktisch, het rechthoekige gebouw opent zich steeds meer naar het zuiden. De werkplaats op het noorden is daardoor dichter van aard, en het kantoor in het zuiden heeft veel meer zicht en licht. Door het langzame verloop van de perforaties in de buitenschil is er geen strakke ‘knip’ te zien tussen de werkplaats en het kantoor gedeelte. De buitengevel en kozijnen zijn van een donkere textuur. Dit zorgt dat er een contrast ontstaat tussen de strakke, donkere buitenkant en de warmere, pure materialen van het prefab houtbouwconcept aan de binnenkant van het ontwerp met een natuurlijke inrichting. Het exterieur en het interieur vormen hierdoor samen één geheel. Op het buitenterrein wordt het groene karakter doorgezet middels een groenbuffer tussen het parkeerterrein en het bedrijfsgebouw en draagt bij aan het bevorderen van de biodiversiteit van het gebied.

Duurzaam bouwen met Bouwsysteem

Onze dochteronderneming Bergh Bouwsystemen heeft de bouw uitgevoerd. Het gebouw is ontworpen met het innovatieve VOXS bouwsysteem als vertrekpunt. Dit bouwsysteem bestaat deels uit houten constructie-elementen die ruim 26.000 kilo CO2 vastleggen. Dankzij het bouwsysteem hebben we sneller, ecologischer en stiller kunnen bouwen. 

Meer informatie over dit systeem via Bergh Bouwsystemen

Bergh Bouwsystemen


Aannemer: Bergh Bouwsystemen

Ik help je graag verder

Marc van den Bergh

Directeur Stel je vraag